• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Rens huden – med den gode renserutine til ansigtet

En god renserutine til ansigtet er vigtigt for at opnå en velbalanceret og velplejet hud. Men hvordan bør du rense ansigtet, og hvilke produkter har man brug for?

Vi forklarer her, hvorfor en renserutine er vigtig - og giver en opsummeret rense-oversigt til sidst i artiklen.

Derfor skal du rense ansigtet 

Hvorfor skal man i det hele taget bruge tid på at rense sit ansigt – kan man ikke nøjes med at vaske det i badet eller komme vand i ansigtet fra håndvasken? 

Svaret er nej, det er desværre ikke tilstrækkeligt. Årsagen er, at din hud i løbet af dagen bliver udsat for lidt af hvert. Foruden miljøforurening kan sved, skidt, bakterier i luften og makeup alt sammen sætte sig i huden. Dertil slås mange også med tilstoppede porer, som kræver en mere målrettet indsats end det almindelige brusebad.

Vores klare råd er derfor, at du bør rense dit ansigt og opbygge en god renserutine, hvis målet er sund og frisk hud. Du opnår nemlig rigtig gode fordele ved at rense ansigtet grundigt: 

•    Du minimerer risikoen for tilstoppede porer / hudorme 
•    Du giver din hud de bedste forudsætninger for at bekæmpe ældningstegn
•    Du får mere ud af de efterfølgende plejeprodukter, som bedre kan gå ind i huden og virke

Her får du de gode råd til en renserutine til både morgen og aften. 

Sådan renser du huden om morgenen
Når du vasker dit ansigt om morgenen, renser du for sved, talg og de affaldsstoffer, som huden kan udskille om natten. Et rent ansigt giver desuden et godt udgangspunkt for at lægge makeup eller bare føle sig frisk og veloplagt til dagen.

Vi anbefaler, at du vasker ansigtet i en god ansigtsvask, som f.eks. Fresh & Clean ansigtsvasken, der er en mild sæbelignende gel, som både renser og tilfører næring samt fugt. 

 

 

 

 

Herefter kan du med fordel bruge Skin Tonic Lotion, som frisker op og gør, at dine efterfølgende plejeprodukter bliver optaget bedre i huden. Altså at du får den bedst tænkelige effekt fra dem.  

Morgenens renserutine er med andre ord dejlig nem og kan klares på få minutter: Brug en god ansigtsrens og supplér evt. med en skin tonic. 

Sådan renser du huden om aftenen

Din hud regenererer om natten, altså genopbygger sig. Derfor er en god aftenrutine afgørende for en sund og velplejet hud. 

Når du renser din hud om aftenen, befrier du den fra de mange belastninger, den kæmper med på daglig basis. Det er blandt andet snavs, bakterier, døde hudceller og forurening. 

En god aften-renserutine ser dog ikke nødvendigvis helt ens ud alle ugens dage. For der findes plejeprodukter, som bør indgå i en god hudplejerutine – men blot skal indarbejdes et par gange ugentligt. 

Dagligt bør du derfor: 
Vaske dit ansigt af med en god ansigtsvask, som f.eks. tidligere nævnte Fresh & Clean, der kan bruges både morgen og aften, hver dag.

Bruger du makeup? 
Så bør du fjerne den med en god rensemælk. Vi anbefaler vores egen rensemælk, som kan fjerne både almindelig og vandfast makeup. En rensemælk har den fordel, at den ikke bare rengør, men også blødgører og tilfører fugt til huden. Og så skal den blot skylles af med lidt lunkent vand.

Suppler hertil med: 

Ovenstående udgør en god daglig rutine, som din hud vil blive meget begejstret for, hvis alternativet blot er at kaste lidt vand i ansigtet. Vi anbefaler foruden daglige ansigtsvask og rens af makeup, at du også indarbejder følgende produkter i din renserutine.

 

Ansigtsskrub – Brug en god ansigtsskrub ca. 2 gange ugentligt, så din hud bliver eksfolieret. Eksfoliering hjælper med at fjerne døde hudceller og hudorme, men den stimulerer også cellefornyelsen og blodcirkulationen. Det er derfor både vigtigt i forhold til at rense, men også for at modvirke ældningstegn i huden samt bevare sin glød. 

Vores egen eksfolierende creme indeholder fine jojoba perler, som giver en blød og naturlig scrub, samtidig med at cremen hydrerer og fremmer en fastere hud. 

 

Ansigtsmaske – En ansigtsmaske hjælper ved at dybderense og bekæmpe uren hud, give fugt og give huden glød. Du bør rense dit ansigt med ansigtsvask forud for brugen af din ansigtsmaske, så den påføres på et helt rent ansigt, der kan absorbere alt det gode fra masken. 

Vi anbefaler, at du bruger Regenerating Mask, som renser, hydrerer og regenererer huden. Masken går med andre ord ind og fjerner døde hudceller og giftstoffer fra hverdagens forurening, giver masser af fugt og genopbygger en sundere samt mere stressfri hud. 

Bemærk: Modsat andre renseprodukter skal en maske have lov til at sidde på og virke. Hvor længe, tænker du? Det kan variere fra mærke til mærke, men Vitacremes egen Regenerating Mask skal sidde i 10-15 minutter og virke, hvorefter den vaskes nænsomt af med lunkent vand.

Brug gerne din ansigtsmaske ca. 2 gange ugentligt.

 

Sanne med ansigtsmaske på

 

Husk! Efter rens kommer fugt

Når du har renset dit ansigt, skal det altid tilføres fugt. Det gælder uanset om du har renset med en ansigtsvask eller om det er en af de dage, du har eksfolieret og haft din ansigtsmaske på.  

Vi anbefaler vores regenererende creme med vitamin B12 til at give fugt og næring til din hud. Cremen har klinisk dokumentation for sin gode effekt på huden og kan prale af flere fordele. Den har en utrolig god effekt på tør hud, som den ’tanker op’ med fugt - og så regenererer den, hvilket vil sige, at den stimulerer cellefornyelsen og genopbygger huden. Det gør den ideel til brug morgen og aften. 

Hvis dit mål er anti-age behandling, anbefaler vi dog, at du påfører anti-ageing serum og lader serummet trænge ind, før du kommer cremen på. Et anti-ageing serum kan ligesom en fugtgivende creme bruges både morgen og aften for optimal opstrammende effekt.   

Døjer du med mørke rander under øjnene? Så er fugt naturligvis også én af de vigtige indsatser i kampen med mørke rander eller ophævede øjenområder. Det kan du læse mere om her.

Sådan ser en god renseplan ud

Som du kan læse, kræver en god renserutine mere end bare vask af ansigtet med vand under vandhanen. Opsummeret kan en god renserutine se sådan ud: 

 

Hver morgen: 
Rens dit ansigt med en god, mild ansigtsvask. Påfør herefter evt. skin tonic, så du får bedre udbytte fra efterfølgende plejeprodukter.  Hernæst kan du slutte af med en god fugtighedscreme, evt. med serum før cremen og makeup til sidst. 
   

Aftenrutinen:
Din aftenrutine kan variere fra dag til dag. Det er anbefalet at rense ansigtet hver aften, primært med ansigtsrens, men 2 gange ugentligt kan du erstatte den med en skrub og maske. 

Eksempel på ugentlig renseplan til om aftenen: 

 

  • Mandag: Fjern makeup med rensemælk, brug en god ansigtsvask. 
  • Tirsdag: Fjern makeup med rensemælk, brug en ansigtsskrub og afslut med ansigtsmaske.
  • Onsdag: Fjern makeup med rensemælk, brug en god ansigtsvask.
  • Torsdag: Fjern makeup med rensemælk, brug en god ansigtsvask.
  • Fredag: Fjern makeup med rensemælk, brug en ansigtsskrub og afslut med ansigtsmaske.
  • Lørdag: Fjern makeup med rensemælk, brug en god ansigtsvask. 
  • Søndag: Fjern makeup med rensemælk, brug en god ansigtsvask.

 

Alle dage afsluttes naturligvis med at påføre serum og creme, så huden får masser af fugt og næring.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar