• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Brug af creme ved eksem

Eksem er et ubehageligt fænomen, hvor inflammation gør huden kløende og giver varierende grad af rødme, hævelse, skæl og sprukken hud. Det bør altid være din egen læge eller en hudlæge, som vurderer din hudtilstand og udskriver en eksem creme, fordi det er et lægemiddel, som ofte indeholder binyrebarkhormon for effektiv lindring. Hertil kan du valgfrit supplere med god fugtighedscreme, der ikke kræver recept. Bemærk, at Vitacremes produkter ikke er lægemidler og ikke anprises som en creme mod eksem, men kan udgøre et supplement, der bidrager med at genopbygge hudens øverste, nedbrudte lag.

 

preload spinner

Efter få dages brug ses og mærkes en forbedring
Må tilslutte mig de andre gode anmeldelser og sige, at det er en creme der virker. Efter få dages brug ses og mærkes en forbedring af eksem forskellige steder på kroppen 😊.

Christina

Eksem omkring øjnene
Jeg har haft eksem omkring øjnene og efter 4 - 5 uger er det helt væk. Det er den lækreste creme, og synes også jeg kan se en ændring i de fine linjer.

Helle Lund

Om eksem creme og fugtighedscreme

Et udbrud fra eksem kan vise sig overalt på kroppen såvel som i ansigtet. Det kan med andre ord ramme under tøjet, men også på hænder og i ansigtet, hvor det kan give en negativ psykologisk effekt, fordi det er synligt for hele omverden. Det kan påvirke selvtilliden og glæden ved f.eks. sociale arrangementer.

Fordi hudlidelsen kan vise sig i både mildere grad med tør og let irriteret hud, til udslæt i ansigtet eller tydeligt røde plamager på huden, spænder lidelsen lige fra mild til decideret invaliderende for hverdagen.

Hvis du har mistanke om eksem eller allerede har konstateret det, er det din egen læge, som kan ordinere en eksem creme. En sådan creme til eksem vil typisk indeholde binyrebarkhormon, som ligner det hormon, vi selv danner i kroppens binyrer. Der er derfor tale om en hormoncreme (steroidcreme), som kræver recept fra en sundhedsfaglig.

Denne type lægemiddel er ikke at forveksle med almindelig fugtighedscreme, som du finder på denne side. Fugtighedscremer fjerner ikke din eksem, men kan udgøre et godt supplement til den lægeordinerede eksem creme. Årsagen er, at du kan bruge din fugtighedscreme dagligt, imellem påsmøringerne med hormoncreme. Vitacremes produkter er i den forstand velegnet til daglig pleje, fordi cremen tilfører fugt og hjælper med at genopbygge huden, hvor hudens øverste lag, hornlaget, er nedbrudt (kilde: Netdoktor.dk).  

Creme til daglig pleje

Eksem kendes under mange navne. Herunder atopisk eksem: børneeksem, astmaeksem, atopisk dermatitis og Prurigo Besnier. Desuden kendes det også som særligt skæleksem og almindelig eksem. Fælles er det, at hudlidelsen kan give symptomer med kløe, rødme, tør hud etc.

Du kan give huden pleje mod tørhed og kløe ved at smøre den med fugtighedscreme. Til daglig supplerende pleje anbefaler vi at benytte en parfumefri creme, som du finder på denne produktside. Bemærk, at eksem kan ramme større hudområder, herunder sætte sig som eksem i ansigtet, i albuebøjninger og knæhaser og ved ankler og håndled såvel som på større områder af kroppen. Mangler du fugtighedscreme til både ansigt og større områder, anbefaler vi en produktpakke, hvor du får Regenererende creme samt Body Milk til en pakkepris. Produkterne tilføjer fugt og næring til huden.

Ofte stillede spørgsmål  

Eksem kan både være endogent (indefra-kommende) eller eksogent (udefra-kommende). Det vil sige, at eksemen kan være genetisk bestemt eller ansporet af miljømæssige faktorer. En familiehistorik med disponering over for eksem, en svækket eller irriteret hudbarriere samt allergi kan være den bagvedliggende årsag til eksemudbruddet.

Eksem kan vise sig i både mildere grad og ved mere omfattende tilfælde. De hyppigste kendetegn er kløe, tør, skællende eller hævet hud samt rødme. I nogle tilfælde kan der også være tegn i form af knopper og småblærer, der kan blive til væskende sår.

Du kan få eksem i ansigtet, i hovedbunden såvel som på resten af kroppen. Eksem kan vise sig på mindre områder eller dække større dele af kroppen.

Hvis du har eksem, er det din læge eller en hudlæge, som skal udskrive recept til en creme mod eksem, eftersom denne type creme ofte indeholder binyrebarkhormon, som ligner det hormon, vi selv danner i kroppens binyrer. Der er derfor tale om en hormoncreme, altså et lægemiddel.

Vitacreme forhandler skønhedsprodukter og IKKE lægemidler. Vores creme er ikke et lægemiddel, men egnet til daglig hudpleje.