• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Akne og uren hud i ansigtet

Urenheder i huden, særligt i ansigtet, er en daglig udfordring for mange. Derfor er gode produkter mod uren hud og en god creme mod akne vigtige midler til hudplejen. Vi har på denne side samlet et stærkt udvalg, som kan bruges enkeltvis eller udgøre en god renseserie til hudproblematikken.  

 

preload spinner

Akne creme og produkter til uren hud

Gode produkter mod uren hud består af effektive renseprodukter og en velegnet fugtighedscreme, der passer alle hudtyper, så den kan fungere som en akne creme på fedtet såvel som kombineret hud.

Når man døjer med akne, er det vigtigt at overveje sin konkrete behandling af den urene hud. Det er vigtigt at vælge en renseserie, som bidrager med masser af fugt, men ikke tilfører mere fedt. Vitacremes produkter mod uren hud er derfor velegnede, fordi de er vandbaserede og rige på fugtgivende ingredienser. Det gælder både, når du søger en egnet akne creme eller bruger den dybderensende og fugtgivende maske.

Vær desuden opmærksom på, at udover at bruge velegnede produkter, er det vigtigt at være konsistent i brugen af dem, så de får lov at virke og holde dine porer frie for skidt og snavs. Svære tilfælde af akne kan kræve konsultationer med en læge, mens de mere milde til moderate tilfælde ofte kan afhjælpes med god hudpleje.

Husk! Brug en akne creme mod fedtet hud

Fedtet hud kan forværre dit akneudbrud. Hvis du har fedtet hud og akne, er det vigtigt at vaske dit ansigt to gange om dagen og bruge en skånsom creme mod uren hud i ansigtet. Vores regenererende creme er et oplagt match, fordi den giver masser af fugt til huden, men uden at fedte. Cremen indeholder desuden B12-vitamin, hvilket stimulerer hudens cellefornyelse og derved hjælper med at sikre, at huden ikke bliver for fedtet, men heller ikke tørrer ud og bliver irritabel. 

Hvorfor får man uren hud?

Urenheder i huden kan forekomme hos både teenagere og voksne. Typisk fra de tidlige teenageår (eller lige før) og helt frem til midten af 20’erne. Men også senere i livet kan der være flere årsager til, at huden slår ud igen.

Akne og uren hud opstår, fordi talgkirtler og porer bliver tilstoppede. De bliver tilstoppede som et resultat af hormoner, der producerer for meget talg. Desværre kan der trænge skidt og bakterier ned til talgkirtlerne, hvilket fører til betændelse og derfra urenheder. Af samme årsag er renseprodukter så vigtige.

De hormonelle forandringer som kan føre til akne, ses typisk i forbindelse med pubertet og overgangsalderen, men også ved menstruation og graviditet. Desuden kan stress, søvnunderskud og lignende også føre til uren hud.  

Uanset om man er yngre eller ældre, er det ikke en sjov hudproblematik, fordi den kan skabe usikkerhed og påvirke psyken. Uren hud i ansigtet er trods alt nemt at se, og det kan gå hårdt udover selvtilliden.

 

Sådan bør du rense uren hud

Hvis du gerne vil have gode resultater, er det nødvendigt med gode produkter mod uren hud og en god rutine, så du husker at pleje huden kontinuerligt.

Du bør vaske ansigtet hver morgen og aften med en god ansigtsvask under lunkent vand. Når du sover, opbygges der talg og døde hudceller på huden, som kan tilstoppe dine porer. De skidt skal naturligvis fjernes, når du står op, så de ikke skaber grobund for nye urenheder.

Ligeledes fornyer din hud sig, mens du sover. Og derfor er det vigtigt at rense dagens skidt og snavs væk, inden sengetid, så din hud er ren og har de bedste betingelser for at forny sig.

Vi anbefaler Vitacreme Fresh & Clean til vask morgen og aften. Det er en mild ansigtsvask, som passer til alle hudtyper.

Afhængigt af graden af din akne, bør du herudover supplere med at rense huden med eksfoliering og ansigtsmaske følgende antal gange ugentligt:

  

  • Ved almindelig hud til let tilfælde af uren hud: 1- 2 gange i ugen. 
  • Ved middel tilfælde af uren hud: 2 - 3 gange i ugen.
  • Ved svært tilfælde af uren hud: 3- 4 gange i ugen.

 

Vores eksfolierende ansigtsskrub sikrer en let peeling, der gør at døde hudceller og urenheder fjernes fra hudens øverste lag.  Det stimulerer cellefornyelsen og frembringer en glattere hud.

Vores ansigtsmaske renser, hydrerer og regenererer. Masken dybderenser ved at sidde på huden 10-15 minutter, hvor den fjerner døde hudceller og giftstoffer fra dagligdagen.

Efter gennemført rensning af huden bør du altid påføre vores regenererende creme, som giver ny fugt og næring til huden. 

Typiske spørgsmål om akne og uren hud

Akne er til dels en arvelig hudsygdom, der bl.a. påvirkes af kroppens hormoner.

Du har måske hørt, at akne er forårsaget af snavs og olie, eller at det er et resultat af sved eller vores daglige kost. Men ingen af disse er den endegyldige sandhed. Det er vigtigt at forstå, at eksterne faktorer kan forværre akne, men det er ikke selve årsagen til, at aknen opstår.       
Hormoner spiller derimod en stor rolle i udviklingen af udbrud.

Hormoner forårsager ændringer i vores kroppe, når vi vokser op, og nogle gange når vi bliver ældre. F.eks. når ens menstruationscyklus begynder i puberteten eller slutter omkring 50-årsalderen, er der udsving i hormonerne.

Mænds hormoner kan også have udsving, hvormed de også belastes af pludselige urenheder i huden.  Disse ændringer kan have indflydelse på, hvor meget olie kroppen producerer (eller ikke gør), hvilket påvirker, hvor tilbøjelig du er for tilstoppede porer og pletter i dit ansigt.       
 

En god renseserie til uren hud kan gøre en stor forskel. Serien bør indeholde renseprodukter til 2 gange daglig ansigtsvask, ugentlig eksfoliering og brug af ansigtsmaske. Derudover bør du have en god fugtgivende creme, der er vandbaseret, til din rådighed. 

Brug ansigtsvasken både morgen og aften. Afvej herefter brugen af eksfoliering og ansigtsmaske ud fra graden af din akne. 

Se afsnittet ”Sådan bør du rense din hud” længere oppe i denne artikel for en mere udførlig beskrivelse.

Det er ikke sjovt… Men det er helt normalt. Akne og uren hud hører til de mest almindelige hudproblematikker. Det påvirker mennesker i alle aldre – det er nemlig en myte, at voksne ikke kan døje med det. Akneudbrud kan komme som et resultat af hormonelle forandringer, hvor talgproduktionen stiger og porerne tilstoppes. Det er derfor helt normalt at have nogle ’bumser og hudorme’ i ansigtet selv som voksen, men når disse udbrud bliver hyppige eller alvorlige, bør du sætte ind med hudpleje, der er udviklet til at bekæmpe især uren hud i ansigtet.

Det bedste du kan gøre for at minimere uren hud i ansigtet, er at være kontinuerlig med din renserutine. Det værste du kan gøre, er at begynde at pille i huden, fordi det ofte fører til infektion – og desuden øger risikoen for at danne ar! Skal du fjerne hudorme, så vær nænsom og brug evt. et desinficeret værktøj til behandling af uren hud. -Sørg også for, at du ikke bruger en fed creme, fordi den tilstopper talgkirtlerne. Brug Vitacremes Regenererende creme, som er vandbaseret og velegnet til alle hudtyper.

Det er umuligt at give et entydigt svar på dette spørgsmål, fordi alle har forskellige hudtyper og forudsætninger. De fleste vil opleve, at problemerne aftager med alderen, typisk efter puberteten. Det er dog ikke alle, det er gældende for – og for nogle vil den urene hud som sagt komme igen på baggrund af hormonelle forandringer. Det bedste råd er at være præventiv og forebygge ved at rense huden med velegnede hudplejeprodukter og smøre den med en god creme som kan hjælpe mod akne.

Den rette hudpleje mod uren hud i ansigtet er vigtig af den simple årsag, at det holder huden fri for urenheder og minimerer risikoen for infektion og nye udbrud og forværret rødme. Gode renseprodukter forhindrer, at der dannes overskydende hudfedt og at porerne tilstoppes, hvilket kan føre til hudorme og bumser. Bruger du make-up, er det desuden meget vigtigt at få vasket ansigtet helt rent, så porerne ikke bliver stoppede til.

Fedtet hud kan forværre akneudbrud. Hvis du har fedtet hud og akne, er det vigtigt at vaske dit ansigt to gange om dagen med skånsomme produkter. Hos Vitacreme finder du renseprodukter med vitamin B12, som kan hjælpe med at lindre gener fra akne og uren hud. Desuden kan vores regenererende creme bruges til at tilføje fugt til huden. Cremen indeholder B12-vitamin, hvilket stimulerer hudens cellefornyelse og derved hjælper med at sikre, at huden ikke bliver hverken for fedtet eller tør. Den fungerer derfor godt som en creme til akne.

Ja. Brugen af forkert fugtighedscreme, solcreme eller makeup-produkter kan forværre akne og uren hud, fordi det kan tilstoppe porerne. Derfor er det vigtigt, at man kun anvender hudplejeprodukter, der egner sig til sensitiv hud.

Vitacreme er ikke et lægemiddel. Hvis dit akneudbrud er meget slemt, bør få en konsultation hos egen læge. Lægen kan da henvise til en speciallæge i hudsygdomme, som kan ordinere behandlingen.