• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Brug af creme ved psoriasis

Psoriasis er en kronisk autoimmun hudlidelse, som ses i mange forskellige former, forløb og sværhedsgrader. Lidelsen kan ramme alle steder på kroppen, men rammer typisk hovedbunden, albuer, knæ, negle og dertil ansigtet. Den kan desuden være ledsaget af kløe og ubehag.

Behandlingen er typisk startende med en lægeordineret psoriasis creme, der indeholder steroider til at dæmpe symptomer. Hertil kan du vælge at supplere med en fugtighedscreme. Vær opmærksom på, at Vitacremes produkter ikke er lægemidler og ikke anprises som en psoriasis creme, men sikrer god fugtpleje og næring til huden. 
 

preload spinner

B12 cremen fra jer har hjulpet mig
Jeg har prøvet meget for at holde psoriasissen i ansigtet nede på et tåleligt niveau, men intet før B12 cremen fra jer har hjulpet mig. Den er er must for mig at have!

Dorthe

Døjet med en slem psoriasis i Ca 10 år
Er fantastisk har næsten ingen psoriasis på mine ben,har ellers døjet med en slem psoriasis i Ca 10 år.

Marian

Om psoriasis og fugtighedscreme

Psoriasis er en arvelig og kronisk hudsygdom, der rammer ca. 2-3 procent af befolkningen (kilde: Netdoktor.dk).

Ofte er psoriasis meget tydelig at få øje på, fordi symptomerne er skællende røde knopper eller plamager på huden, der træder kraftigt frem, sammenlignet med den ikke ramte hud. Sværhedsgraden varierer fra person til person, hvilket også betyder, at der er forskellige behandlingsanbefalinger afhængigt af tilstanden på huden. Hudlidelsen forekommer sjældnere i ansigtet, men kan vise sig i panden, på kinder etc. Afhængigt af graden kan lidelsen føre til store negative konsekvenser for både selvtillid og humør.

Psoriasis er en kronisk sygdom og kan derfor ikke helbredes. Det er dog muligt at reducere hudforandringerne, så hudgenerne og sygdommen forholder sig i ro – blandt andet via sund livsstil, god hudpleje og fede cremer samt evt. sol- og badeferier (kilde: Sundhed.dk).

Når man taler om creme til psoriasis, er der ofte tale om lægemidler med calcipotriol (som creme, skum salve o.l.) eller kortikosteroider (binyrebarkhormon), som er lokale steroidcremer. Disse kan reducere inflammationen og virke beroligende.

Herudover kan du anvende en god fugtighedscreme som supplerende middel. Det kan især give god mening, eftersom det hjælper med at forhindre udtørring af huden – som er almindeligt set ved psoriasistilfælde. En velegnet creme kan desuden reducere inflammatoriske reaktioner.

Netdoktor.dk skriver omkring forebyggelse i nogen grad: ”Derudover er det en fordel at holde huden smidig med fugtighedscremer, ligesom moderat ophold i solen er godt for de fleste med psoriasis”.

Forebyggelsesrådene inkluderer dog ikke blot fugtpleje, men også hensyntagen til stress, rygning, overdreven brug af alkohol og visse typer medicin.

Creme til selvpleje af huden

Vitacremes fugtighedscreme er ikke en psoriasis creme, som man kender dem fra de receptpligtige lægemidler. Vitacreme er skønhedsprodukter og særligt kendt for B12 cremer, der sikrer fugtpleje til huden og tilfører gavnlige næringsstoffer - som netop vitamin B12. Disse cremer kan bruges supplerende og imellem påsmøringer fra lægeordinerede produkter.

Fordi psoriasis kan udtørre huden, kan du anvende en god fugtighedscreme, som bekæmper denne udtørring og hjælper med at holde huden smidig. Vi anbefaler, at du anvender parfumefri creme, som du finder på denne produktside.

Særligt Regenererende creme med vitamin B12 har gode fugtgivende egenskaber og er nem at smøre ud og absorbere i huden.  
Eftersom psoriasis kan ramme i varierende grad, har vi også en produktpakke med Regenererende creme og Body Milk, så du kan anvende Body Milk til større ramte områder. Produkterne tilføjer alle fugt og næring til huden.

Bemærk, at det altid bør være din læge eller en hudlæge, som planlægger dit behandlingsforløb og anviser, hvordan du bruger de udskrevne lægemidler. Lægen vil ligeledes kunne rådgive yderligere om selvpleje – herunder brug af fugtgivende creme.  

Ofte stillede spørgsmål  

Psoriasis er en kronisk autoimmun hudlidelse, som rammer på kroppen i varierende sværhedsgrader. Psoriasis tilskrives øget aktivitet i kroppens immunsystem, hvor hudcellerne deler sig oftere, danner skæl og bliver inflammeret. Der findes ingen helbredende behandling, men en række lægemidler, der dæmper aktiviteten i huden.

Psoriasis har karakteristiske symptomer i form af rødlige, fortykkede, hævede, skællende afgrænsede udbrud. Hudlidelsen kan ramme med milde, moderate eller svære omfang - fra små pletter til store udbrud, der kræver intensiv behandling.

Psoriasis kan ramme alle steder på kroppen. De typiske steder er: Albuer, knæ, negle, hovedbund, nedre ryg, på ballerne samt på håndflader. Ansigtet rammes sjældnere, men det forekommer.

I Danmark har 2-3% af befolkningen psoriasis. Hudlidelsen er fordelt lige mellem mænd og kvinder. Det er hyppigst set, at personer udvikler sygdommen i 20’erne eller 30’erne, mens 10-15% af tilfældene udvikles efter 55-års alderen. Psoriasis kan dog også ses tidligere eller senere. Psoriasis er arveligt. Det anslås, at der er cirka 40-50% risiko for at udvikle sygdommen, hvis begge forældre har den, mens tallet er 15%, hvis kun den ene forælder er ramt.

Det er en læge eller hudlæge, som planlægger dit behandlingsforløb og udskiver en psoriasis creme, eftersom disse er medicinske lægemidler med typisk calcipotriol eller kortikosteroider (binyrebarkhormon).

Nej. Vitacreme forhandler skønhedsprodukter og IKKE lægemidler. Vores creme er ikke et lægemiddel, men egnet til daglig hudpleje.