• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Brug af creme ved atopisk eksem (børneeksem)

Atopisk eksem kendes også under navnet børneeksem og er en kronisk hudlidelse, der giver tør, rød og kløende hud. Behandlingen af børneeksem afhænger af sværhedsgraden. Det bør derfor være egen læge, der vurderer barnet og tager stilling til, om der skal udskrives en børneeksem creme. En sådan creme til atopisk eksem vil ofte indeholde binyrebarkhormon, hvorfor der er tale om et lægemiddel. Hertil kan du valgfrit supplere med daglig hudpleje i form af fugtighedscreme, som du finder på denne side.

Bemærk, at Vitacreme og Cobalamin ikke er lægemidler og ikke anprises sådan, men at produkterne kan supplere ved at give fugtpleje til tør hud.  
 

preload spinner

Om børneeksem og fugtighedscreme

Atopisk eksem, der også går under navnene børneeksem, astma-eksem og atopisk dermatitis, kommer til udtryk i form af tør og kløende eksemhud – også i svære tilfælde. Som navnet antyder, er det en eksemform, som oftest rammer børn, men teenagere og voksne kan også lide af det.

Når man lider af børneeksem, reagerer huden nemmere på påvirkninger, og er mere modtagelig overfor infektioner. Selve eksemen er dog meget forskellig fra person til person, hvor nogle har en længere periode med tilstanden og andre oplever kortere udbrud. Ligeledes er sværhedsgraden varierende for de omkring 20% af den danske befolkning, der i barndomsperioden lider af børneeksem (kilde: Netdoktor.dk).

Symptomerne er ofte startende med tørhed og eksem i ansigtet samt på oversiden af armene og benene, men der kan også være tilfælde med eksem over større dele af huden. For voksne er eksemen ofte at finde i ansigtet, på kroppen og, for kvinder især, som håndeksem (kilde: Medicin.dk).

Hvis du har mistanke om, at du eller dit barn lider af børneeksem, er det din læge, som skal afklare behandlingsforløbet. Lægen kan, afhængigt af sværhedsgraden, ordinere en creme mod atopisk eksem, hvori der indgår binyrebarkhormon (hævelses-dæmpende hormon). Der er her tale om en hormoncreme, som kræver recept fra en sundhedsfaglig – altså et lægemiddel. De cremer du finder på denne side, er ikke lægemidler, men derimod almindelig fugtighedscreme, som kan udgøre et supplement til den lægeordinerede børneeksem creme. Brug cremen til at modvirke tørhed og derfra opstået kløe.

Creme til daglig pleje

Det er lægens opgave at udskrive creme til børneeksem, hvortil du valgfrit kan supplere med fugtighedscreme – fortrinsvis efter nærmere konsultation med din læge.

Da børneeksem opstår, fordi huden mangler de naturlige fedtstoffer, betyder det, at fugten nemmere forsvinder fra huden. Den efterlades derfor tør og ru. Af same årsag giver det mening at huske god fugtpleje.

Særligt i vintermånederne øger den kolde og tørre luft risikoen for, at eksemen kan blusse op. Opleves der i denne periode udfordringer med huden, er det vigtigt at have en god creme til atopisk eksem samt supplere med almindelig fugtighedscreme som Cobalamin.

Fugtighedscremen fra Cobalamin er velegnet til børn, fordi den er helt fri for parfume og særlig egnet til sensitiv hud. Cremens lyserøde nuance kommer således heller ikke fra farvestoffer eller andre uhensigtsmæssige ingredienser, men fra vitaminet B12, der fra naturens side er et mørkerødt råstof. Den lyserøde kulør vidner derfor om tilstedeværelsen af det regenererende B12.

Cremen er produceret i Danmark og 100% vegansk. Bestil den her og få tilsendt med fri fragt til din nærmeste pakkeshop.

Ofte stillede spørgsmål  

Børneeksem og atopisk eksem er forskellige betegnelser for den samme hudlidelse. Tidligere blev atopisk eksem kaldt børneeksem, mens man også har kendt det som astma eksem. Udtrykkene bruges blandet i daglig tale, men har samme betydning.

Man kender ikke den grundlæggende årsag til børneeksem / atopisk eksem, men tilskriver arvelighed en væsentlig betydning, fordi der i omkring 70% af tilfælde med børneeksem, astma m.m. er disponering i familien.

Symptomerne på børneeksem varierer afhængigt af alder.

-I spædbarnsalderen er symptomerne typisk et kløende rødt udslæt. 

-Fra ca. 1,5 til 2 års-alderen giver eksemen kløe og huden bliver fortykker som følge af kradsen. 

-I voksentilværelsen er symptomerne ofte en kombination af ovenstående. Eksemen er ofte tør og skællende. 

I alle perioder kan der opstå infektion.

Børneeksem kan ramme forskelligt. 

-I spædbarnsalderen er udslæt ofte lokaliseret på kinder, ved hagen, håndryg og på strækkesider af ben og arme. 

-Fra ca. 1,5 til 2 års-alderen er eksemen mere at finde i bøjefurerne (ved knæ, albuer, håndled m.m.). 

-I voksentilværelsen er eksemen at finde i ansigtet samt ved hårbund, på halsen og den øvre del af kroppen. Håndeksem er ligeledes almindeligt i 3 ud af 4 tilfælde.

Såfremt almindelig hudpleje ikke er nok, behandles børneeksem med creme eller salve, der indeholder binyrebarkhormon. I grove tilfælde, hvor der er infektioner og svært-kontrollerbar eksem, kan behandling på en hudafdeling blive nødvendig.

Det bør altid være en læge eller hudlæge, der vurderer det konkrete behandlingsforløb og eventuelt udskriver recept til en creme mod børneeksem, fordi denne type creme ofte indeholder binyrebarkhormon. Hertil kan man supplere med en god fugtighedscreme.

Vitacreme forhandler skønhedsprodukter og IKKE lægemidler. Vores creme er ikke et lægemiddel, men egnet til daglig hudpleje.